به گزارش مشرق، هفته بیست و هفتم رقابتهای لیگ برتر والیبال شاهد کتک کاری و رفتار غیر اخلاقی ملی پوش تیم والیبال شهرداری ارومیه بود. پوریا یلی، پشت خط زن ارومیه در دیدار مقابل شهرداری ورامین پس از استفاده از الفاظ رکیک علیه داور به فیلمبردار حمله و او را مورد ضرب و شتم قرار داد. رفتاری که به سرعت در فضای مجازی پخش و نوجوانان و جوانان زیادی شاهد رفتار غیر ورزشی و غیر اخلاقی ملی پوش والیبال کشور بودند.
کمیته انضباطی فدراسیون در ابتدا پوریا یلی را دو جلسه محروم کرد اما روز دوشنبه پوریا یلی در حالی که باید دوران محرومیت خود را طی میکرد به یک باره در زمین حاضر و برای تیمش بازی کرد! حضور یلی در زمین بازی سوالات و شائبههای زیادی در اذهان عمومی ایجاد کرده است چرا که رای کمیته استیناف و بخشودگی محرومیت او در سایت رسمی فدراسیون اطلاع رسانی نشده است و حتی تیم سپاهان، حریف شهرداری ارومیه در بازی هفته بیست و نهم با حضور یلی در زمین غافلگیر شد که در نهایت با واکنش تند رحمان محمدی راد، سرمربی تیم سپاهان علیه فدراسیون والیبال همراه شد.
* صحبتهای محمدی راد معقول بود
حسین بهرام صفت درباره صحبتهای رحمان محمدی راد در واکنش به حواشی رخ داده شده، گفت: محمدی راد را از دور میشناسم. شخصیت خوبی دارد و نمره قابل قبولی به او میدهم چرا که تحصیل کرده و کاربلد است. مصاحبه او را گوش کردم. حرفهایی میزد که یک والیبالیست متوجه آن میشود. او تیمش را در حالی برای بازی مقابل شهرداری ارومیه آماده کرده بود که قرار نبود پوریا یلی بازی کند. زمانی که به یک باره یلی در زمین حاضر شد، تمام برنامههای محمدی راد به هم ریخت. این موضوعات را کسی که والیبالیست نباشد، نمیتواند درک کند و نمیتواند متوجه شود که محمدی راد در چه شرایطی قرار داشته است. باید از جنس کار باشند تا متوجه همه چیز شوند. مشکلات و مسائل در تمام کارهای اجتماعی به صورت یک حلقه زنجیره وار هستند. صحبتهای محمدی راد بسیار معقول بود.
* افراد حاضر از جنس والیبال نیستند
پیشکسوت والیبال تأکید کرد: متأسفانه از آنجایی که افراد حاضر از جنس والیبال نیستند، نمیتوانند متوجه اظهارات محمدی راد باشند. از قدیم گفتهاند زبان لال را لال می فهمد. امثال من و والیبالیستها میدانند که وقتی قرار است مقابل حریف قرار گیری، طبق آنالیز انجام شده، در زمین حاضر میشوی و در واقع نقاط قوت و ضعف حریف را ارزیابی میشود.
دبیر اسبق فدراسیون والیبال در ادامه درباره حواشی پیش آمده در والیبال گفت: هدف ما فرد نیست بلکه هدف سیستم است. سیستم باید به خوبی کارش را انجام دهد. از هیئت مدیره تا دبیرکل فدراسیون باید به درستی کار خود را انجام دهد. دبیر فدراسیون کار اجرایی را انجام میدهد. حدود ۶۰ سال در والیبال کشور سابقه دارم. افرادی در گذشته مانند حسین جبارزادگان به همراه شریف زاده والیبال مدرن را به کشور آوردند و در ادامه افراد دیگر آن را دنبال کردند. اینها در وهله نخست، اخلاق را سرلوحه کار خود قرار میدادند.
بیشتر بخوانید:
خیال بیاخلاقها راحت، فدراسیون والیبال برخورد نمیکند
* رئیس خانواده مسئول آرامش است
وی با اشاره به رفتار پوریا یلی در دیدارهای هفته بیست و هفتم نیز اظهار داشت: نباید بازیکن را مقصر بدانیم؛ در فضای خانواده، پدر و مادر مسئول به وجود آوردن آرامش در فضای خانواده هستند. در واقع رئیس خانواده طوری برنامه ریزی میکند که فضا برای آرامش خانواده مهیا باشد. ما نیز اگر بخواهیم درست برنامه ریزی کنیم، باید از کارشناسان خوب استفاده کنیم نه افرادی که فرصت طلب هستند. زمانی که افراد فرصت طلب در کار قرار میگیرند، نتیجه همین میشود. حمله پوریا یلی به فیلمبردار را باید به صورت ریشهای بررسی کرد. همیشه باید علت کار را جستجو کنیم. اگر افراد مسئول از جنس کار باشند، این اتفاقات رخ نخواهد داد. مسئول برگزاری مسابقات در این اتفاق بسیار نقش داشت.
بهرام صفت افزود: همیشه در کارهااختلافاتی وجود دارد که نمیتوان آن را کتمان کرد اما کسی که در رأس کار قرار میگیرد باید به خوبی به وظایف خود واقف باشد. در زمانی که من نیز دبیر فدراسیون بودم چنین مشکلاتی وجود داشت. هیچ وقت برای خودم چانه زنی نکردم و اعتقادم بر این است که برنامه ریزی درستی باید وجود داشته باشد. در حال حاضر افرادی در کمیته رویدادها و مسابقات حضور دارند که از جنس این کار نیستند. اگر فرد مسئول از جنس کار نباشد، زیر و بم کار را نمیداند و در نتیجه مهرهها را به خوبی شناسایی نمیکند و به دنبال آن چنین حواشی و اتفاقاتی رخ میدهد.
* ریشه بی اخلاقیها باید بررسی شود
وی ادامه داد: پوریا یلی بازیکن بی اخلاقی نیست. یلیها در ابتدای راه قرار دارند باید آستانه تحمل خود را بالا ببرند و خویشتن دار باشند. این اتفاقات همیشه در کار قضاوت است. باید ریشه اصلی کار را بررسی کنیم. اگر قرار بر این بود که این بازیکن محروم نباشد از ابتدا نباید او را محروم اعلام میکردند که در ادامه چنین اتفاقاتی رخ دهد. به هر حال بازی شهرداری ارومیه و سپاهان از نظر رده بندی حائز اهمیت نبود اما چنین مشکلاتی را به وجود آورد. باشگاه سپاهان سرمایه گذاری کرده است و نباید در چنین عمل انجام شدهای قرار میگرفت. پوریا یلی بازیکن اثرگذاری است و زمانی که به یک باره در تیم قرار میگیرد، آنالیزهای محمدی راد را دچار مشکل میکند. این را نیز در نظر بگیریم که در حال حاضر تماشاگران در سالن حضور ندارند که مانع بروز بسیاری از اتفاقات شده است.
* نیاز والیبال، تشکیل دپارتمان است
پیشکسوت والیبال ایران در ادامه درباره راهکارهای پیشنهادی خود بیان کرد: در ۳۰ سال گذشته بارها عنوان کردهام که باید افرادی در رأس کار قرار گیرند که از جنس کار باشند و علاوه بر آن دانش، تحصیلات و مدیریت قابل قبولی در والیبال داشته باشند. این بهترین کار است. نه فقط در والیبال بلکه در تمام امور رویه باید به این گونه باشد. اگر بتوانیم از کارشناسان و پیشکسوتان هر رشته به خوبی استفاده کنیم، برنامه ریزی درستی خواهیم داشت. چند ماه پیش پیشنهادی به فدراسیون دادم. تیم ملی والیبال ایران جایگاه هشتم دنیا را در اختیار دارد و حساب ویژه ای بر روی تیم ملی والیبال ایران باز کردهاند و ما میتوانیم جایگاه خود را ارتقا دهیم. پیشنهادم به فدراسیون والیبال این بود که دپارتمان والیبال تشکیل دهیم. کاری که در تمام دنیا انجام میشود. اگر بتوانیم در والیبال دپارتمان داشته باشیم تمام کمیتهها زیرمجموعه آن قرار خواهند گرفت و تصمیم گیری میکنند برای مثال چه کسی رئیس کمیته رویدادها و مسابقات شود.
وی افزود: همه چیز در دپارتمان والیبال خلاصه میشود. برای مثال اگر در کمیته رویدادها، مشکلی پیش آید رئیس فدراسیون میتواند از دپارتمان سوالات خود را جویا شود. متأسفانه در فدراسیون والیبال این کارهاانجام نمیشود و رئیس فدراسیون خودش تمامی این کارها را میکند. حتی اگر بخواهند پیشنهادها را قبول کنند، آنها رابه صورت نصفه و نیمه انجام میدهند. هنوز هم دیر نشده و اگر میخواهند پیشرفت کنند باید دپارتمان را تشکیل دهند.
* از پیشکسوتان و بزرگان باید استفاده کرد
بهرام صفت درباره دوری خودش از والیبال خاطرنشان کرد: از من خواستند که حضور داشته باشم اما قبول نکردم. برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدتی را به فدراسیون دادم و تمام کسانی که در ۶۰ سال اخیر دستی در آتش داشتند را در یک لیست قرار دادم و عنوان کردم اگر بخواهیم برنامه ریزی درستی داشته باشیم باید از این افراد استفاده کنیم نه اینکه به صورت سلیقهای برخورد کنیم اما متأسفانه به صورت سلیقهای با موضوعات برخورد میشود و مسائل فردی مدنظر قرار میگیرد. همانطور که میدانید حدود دو میلیارد نفر در دنیا طرفدار والیبال هستند و FIVB نیز کارهای خوبی انجام میدهد و باید بتوانیم از این امکانات استفاده کنیم و از تمام بزرگان، پیشکسوتان، اساتید دانشگاهها و … بهره بگیریم. کار علمی در کنار کار تجربی باید مورد استفاده قرار گیرد به همین دلیل نیاز به یک برنامه گسترده داریم.
* ولاسکو به خواست خودش از ایران نرفت
پیشکسوت والیبال ایران تأکید کرد: یکی از معایب بزرگ این بود که نباید ولاسکو را به راحتی از دست میدادیم. او بسیار به والیبال ایران خدمت کرد. ولاسکو به خواست خودش از ایران نرفت. او علاقه بسیاری به مردم ایران داشت و به همین دلیل تمایل داشت که تا پایان فعالیت والیبالیاش در ایران حضور داشته باشد.
وی در پاسخ به این سوال که اما ولاسکو با تصمیم خودش و برای ادای دین به کشورش، خواستار جدایی از تیم ملی ایران شد، گفت: خیر؛ این ظاهر قضیه است و ما ولاسکو را به راحتی از دست دادیم. مسائل زیادی اتفاق افتاد که در آینده آنها را بازگو خواهم کرد.
حسین بهرام صفت در پایان خاطرنشان کرد: ۳۰ سال پیش تصمیم گرفتم دیگر کار اجرایی در والیبال انجام ندهم و برای همیشه از والیبال کنار رفتم چرا که تصمیمها به صورت سلیقهای انجام میشد و من با این کار مخالف بودم. تحصیلات دانشگاهیام مهندسی صنایع است، پس از کناره گیری از کار اجرایی در والیبال به دنبال تخصصم رفتم اما همیشه در کوران والیبال بودهام و سیاست FIVB را به خوبی میشناسم. همیشه باید مشوق افرادی باشیم که از جنس والیبال هستند چرا که آنها سرمایههای کشور به حساب می آیند.